Ayla Algan’ın ölümü sanat dünyasını yasa boğdu: Bambaşka bir kadındı

ayla-algan’in-olumu-sanat-dunyasini-yasa-bogdu:-bambaska-bir-kadindi

Usta sanatçı Ayla Algan 86 yaşında beyin kanaması sebebiyle hayatını kaybetti. Algan’ın vefatının ardından ünlü isimler art arda başsağlığı mesajları yayınladı. İşte ünlü isimlerin Ayla Algan paylaşımları…

Uzun süredir gözlerden uzak bir yaşam süren tiyatro ve sinema oyuncusu Ayla Algan, geçirdiği beyin kanaması sonucu 86 yaşında hayatını kaybetti.
HABERİN VİDEOSUNA GİT
Usta sanatçının ölüm haberi Türkiye’yi yasa boğdu. Ünlü isimler Ayla Algan’ın vefat haberinin ardından art arda başsağlığı mesajları yayınladı. İşte ünlü isimlerin Ayla Algan paylaşımları…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayla Algan için sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Türk tiyatrosunun, sinemasının ve müziğinin usta ismi, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, çok değerli Ayla Algan Hanımefendi’nin vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da Ayla Algan için başsağlığı mesajı yayımladı.
Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Türk tiyatrosunun ve sinemasının usta ismi, devlet sanatçısı Ayla Algan’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:
“Tiyatro, sinema ve müzik sanatlarımıza katkılarıyla gönüllerde yer edinmiş, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi Ayla Algan Hanımefendi’nin vefatı sebebiyle hepimiz üzgünüz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.”
Bakan Ersoy, Algan’ın vefatı sonrası “Tiyatro ve sinema dünyamızın değerli oyuncusu, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi Ayla Algan’ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Usta sanatçıya Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” paylaşımında bulundu.
Eser Yenenler, “Aliye” dizisinde birlikte rol aldığı Algan’a “Duayen sanatçı, büyük usta, benim biricik Refüş anneannem Ayla Algan… Ne mutlu bana ki daha yolun başında karşılaştım seninle. Dizlerinde yatarak çektim ilk sahnelerimi. Tavsiyelerin, gözlerin, sesin hep kulaklarımda… Yattığın yer incitmesin” sözleriyle veda etti.
Bergüzar Korel: Ah Ayla Ablam… Ah o kadar çok şey var ki söyleyecek. Mesleğime ilk başladığım zaman en büyük şansım, öğretmenim, arkadaşım, sırdaşımdın. Üstümde emeğin çok büyük… Çok üzgünüm çok. Allah rahmen eylesin, mekanın cennet olsun güzelim benim.
Gülben Ergen: Hep iyi gelirdi izlemek, dinlemek, görmek. Hani vardır ya görünce iyi hissettiğin insan. O Ayla Algan’dı işte. Gülümsemesi, mütevazi duruşu, bilgelik dolu olgunluğuyla hiç unutmayacağım sizi değerli Ayla Algan’ımız.
“Evinin duvarında asılıydı bu fotoğraf, dayanamayıp izin alıp çekmiştim. O da veda etti, aklımda en çok da siyah beyaz yıllardan kalan, gözünden süzülen yaşlarla söylediği Fransızca şarkıyla…”
“Huzurla uyuyunuz Ayla Hanım… İçten oyunculuğunuz, yürekten söylediğiniz şarkılarınız unutulmaz…”
Mustafa Sandal, Ayla Algan için yaptığı paylaşıma; “Atatürk benim için medeniyettir’ sözleriyle hafızlarımıza kazınan, değerli oyuncu Ayla Algan’a Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dilerim” notunu düştü.
Yeşil Salkım, Algan’a “Nasıl üzgünüm anlatamam. Ayder yaylasındaki o keyifli anılarımız, Asos… Ah Ayla ablacığım… Büyük ses, büyük değer huzurla uyu” diye veda etti.
“Sevgili Ayla Algan ile çok konser paylaştık hem Türkiye’de hem Avrupa’da… Güzel insanların hakka yürümesi yüreğimi derinden yaralıyor. Işıklarda uyu Ayla Abla…”
Nedim Saban, Ayla Algan’ın fotoğrafını paylaşıp “Çok acı bir kayıp” ifadelerini kullandı.
Ünlü sanatçı Ayşegül Aldinç, Ayla Algan’ın bir fotoğrafını paylaşıp “Ah güzel Ayla Algan…” ifadelerini kullandı.
Deniz Seki: Büyük usta Ayla Algan’ı kaybetmişiz. Çok üzgünüm. Bambaşka bir kadındı. Ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.
“Türk tiyatrosunun usta oyuncusu, ses sanatçısı, asil duruşlu, zarafet abidesi, duayen Ayla Algan’ı kaybettik. Ailesine, sanat camiasına, sevenlerine baş sağlığı ve sabır dilerim. Mekanı cennet olsun.”
Exit mobile version