BM İsrail’e silah satışının durdurulmasını istedi, savaş suçu uyarısı yaptı

BM İsrail’e silah satışının durdurulmasını istedi, savaş suçu uyarısı yaptı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi, İsrail’in Gazze’de işlediği olası savaş suçlarından sorumlu tutulmasını talep eden karar tasarısını kabul etti. Konsey ayrıca İsrail’e silah satışının durdurulmasını talep etti. Ofis ayrıca İsrail’in 7 yardım çalışanını öldürdüğü saldırının, savaş suçu kapsamına alınabileceğini belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi, İsrail’in Gazze’de işlediği olası savaş suçlarından sorumlu tutulmasını talep eden karar tasarısını kabul etti.

Ofis ayrıca İsrail’e silah satışının durdurulmasını talep etti.

BM’nin en üst düzey insan hakları organı, bahar oturumunun son gününde bir dizi kararın parçası olarak İsrail’e silah ihracatının yasaklanmasını talep eden tedbiri değerlendiriyor.

BM İnsan Hakları Ofisi ayrıca İsrail’in Gazze’de World Central Kitchen konvoyuna düzenlediği saldırıya ilişkin “savaş suçu” mesajı verdi.

BM İnsan Hakları Ofisi Sözcüsü Jeremy Laurence, “İnsani yardım faaliyetlerinde bulunan kişi ya da nesnelere yönelik saldırılar savaş suçu teşkil edebilir. Yüksek komiser’n de defalarca ifade ettiği gibi, cezasızlık sona ermelidir” dedi. Kriz ve çatışma bölgelerinde gıda yardımı sağlayan World Central Kitchen’dan 1 Nisan gecesi Gazze’ye deniz yoluyla getirilen 100 ton gıdanın boşaltılmasını denetledikten kısa bir süre sonra konvoylarının vurulması sonucu hayatını kaybetmişti.

Exit mobile version