Gemici.de - Design | SEO | Marketing
Çip üreticisi Arm, hisselerini ikiye katladı
Çip üreticisi Arm, hisselerini ikiye katladı

Çip üreticisi Arm, hisselerini ikiye katladı

Reklam Alanı
service

İngiliz çip tasarımcısı Arm Holdings, yatırımcıların yapay zeka (AI) patlamasına bahis oynamasıyla borsa değerinin bir haftadan kısa bir süre içinde neredeyse iki katına çıktığını bildirdi.

Cambridge merkezli  şirket geçtiğimiz Çarşamba günü, yapay zeka ile ilgili teknolojiye olan talebin satışlarını artırdığını gösteren mali sonuçlar açıkladı.

Geçen haftaki kazanç açıklamasından bu yana Arm’ın hisseleri %98’den fazla arttı.

Arm  2016’da SoftBank’a satıldı ve geçen Eylül ayında yeniden halka arz edildi. Şirket tarafından tasarlanan çipler, dünya genelinde hemen hemen her akıllı telefonu güçlendiriyor.

Çip üreticisi Nvidia’nın yapay zeka çiplerine olan talebinin artması, şirketin hisselerinin geçen yıl üç katından fazla değer kazanmasına neden olmuştu.

Bu yapay zeka patlaması, Nvidia’nın dünya çapında en değerli halka açık şirketlerden biri haline gelmesine katkıda bulundu. Arm’ın teknolojisi doğrudan yapay zeka çalışmaları için kullanılmıyor ancak çip üreticileri, yapay zekaya özel çiplerini tamamlamak için bu teknolojiyi tercih ediyor. Arm’ın müşterileri arasında Apple gibi tanınmış tüketici markalar da bulunuyor.

Reklam Alanı

ARM HOLDİNGS NEDİR? Arm Holdings, Birleşik Krallık merkezli bir şirkettir ve mobil cihazlar, IoT (nesnelerin interneti), tüketici elektroniği, endüstriyel ekipmanlar ve diğer birçok alanda kullanılan mikro işlemcilerin tasarımını sağlar. ARM, özellikle ARM mimarisine dayanan işlemcileri geliştiren ve lisanslayan bir şirkettir. ARM işlemcileri, düşük güç tüketimi, yüksek performans, küçük boyut ve düşük maliyet gibi avantajlar sunar, bu nedenle birçok mobil cihazda, tabletlerde, akıllı telefonlarda ve diğer tüketici elektroniği ürünlerinde yaygın olarak kullanılırlar. Arm, 1990 yılında Cambridge’de bir grup çip tasarımcısı tarafından kuruLAN Arm 2016 yılında Softbank tarafından satın alındı. Ancak 2022’de Nvidia’ya satmayı planladığı anlaşma dünya çapındaki düzenleyicilerin itirazlarıyla karşılaştı ve SoftBank, Arm’daki hisselerini Nasdaq borsasında satmaya karar verdi. Bu durum, SoftBank için olumlu bir gelişme oldu, zira şirket diğer yatırımlarında zarar etmişti. SoftBank hala Arm’ın yaklaşık %90 hissesine sahip ve geçen hafta kendi hisseleri neredeyse %30 oranında değer kazandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çip üreticisi Arm, hisselerini ikiye katladı
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Genculak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!