Gemici.de - Design | SEO | Marketing
Zuhal’in ölümüne neden olan polis hakkında 9 yıla kadar hapis istemi
Zuhal’in ölümüne neden olan polis hakkında 9 yıla kadar hapis istemi
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Zuhal’in ölümüne neden olan polis hakkında 9 yıla kadar hapis istemi

Zuhal’in ölümüne neden olan polis hakkında 9 yıla kadar hapis istemi

Reklam Alanı

İstanbul Beyoğlu’nda “Dur” ihtarına uymayan şüphelilere açılan ateş sırasında, Zuhal Ebrar Yıldız’ın sırtından vurularak hayatını kaybetmesine neden olduğu iddiasıyla polis memuru Alper D.’nin “Bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Beyoğlu’nda 18 yaşındaki Zuhal’in ölümüne neden olan polis Alper D.’ye istenen ceza belli oldu.
İstanbul 45. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Alper D. ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.
Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, sanık polis memuru Alper D.’nin olaydan kısa süre önce maktul Zuhal Ebrar Yıldız’ı önünden geçtiği için gördüğünü, olayın meskun mahal olduğu ve tenhada olsa ateş etmenin başkalarını yaralayabileceğini öngörmesi gerektiğini vurguladı.
Savcı, sanığın deneyimli polis memuru olduğu, 3-4 metre mesafeden ateş etmesi durumunda, kaçan şüphelileri vurmak istemesi halinde vurabilecek konumda olduğu belirtildi.
Mütalaada, sanığın kastının şüphelileri vurmak değil durdurmak olduğu değerlendirilerek neticenin öngörülebilir olduğu ifade edildi.
Mütalaada sanık Alper D.’nin, “Bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.
Polis memuru Alper D. savunmasında, “Doğrudan atış yapılmadığı, mermi çekirdeğinin aldığı durum, kamera kaydı ve motosiklet tekerinin patlaması ile sabittir. Tek amacım bir çok suçtan aranması olan kişilerin yakalanmasına yönelikti.” dedi.
Mahkeme, sanık avukatının mütalaaya karşı süre talebini kabul ederek savunma hazırlamaları için duruşmayı erteledi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede polis memuru A.D., kaçan şüphelilerin arkasından yere doğru 3 el ateş ettiği anlatıldı.
Bu atışlardan bir tanesi yerden sekerek Yıldız’a denk geldi ve ölümüne neden oldu. İddianamede şüpheli polis memuru A.D.’nin mesleği gereği sahip olduğu bilgi, tecrübe ve eğitimi gözönünde bulundurarak eyleminin sonuçlarını istemese de öngörebilecek durumda olduğu belirtildi.
A.D.’nin “Bilinçli taksirle öldürme” suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Zuhal’in ölümüne neden olan polis hakkında 9 yıla kadar hapis istemi
0
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Genculak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.