Fransa’nın başkenti Paris’te polis ekipleri Sorbonne Üniversitesi önünde toplanan Filistin destekçisi öğrencilere karşı biber gazı kullandı.
Öğrenci eylemlerine yönelik baskının son bulmasını ve Filistin’deki üniversitelerin yeniden inşa edilmesini isteyen eylemcilere destek için, başka öğrenciler de üniversitenin önünde toplandı.
Polisler, öğrencilere biber gazı sıktı ve kalkanlarıyla öğrencileri iterek üniversitenin girişinden uzaklaştırdı. Üniversiteye giren polisler, amfide eylem yapan öğrencileri de zorla dışarı çıkardı.
Soyadını vermeyen Sorbonne Üniversitesi öğrencisi Yasmine, öğrencilerin, Gazze’deki “soykırımı” ve üniversitelerin bu “soykırıma” yönelik suç ortaklığını protesto ettiğini belirtti.
Yasmine, Sorbonne Üniversitesinin, İsrail’in silahlanmasına ve Filistin topraklarının “işgal” edilmesine katkı sağlayan İsrail üniversiteleriyle işbirliği nedeniyle Gazze’deki “soykırımın” suç ortağı olduğunu söyledi.
Göz Atın
Ziyaretçi Sayısı: 0
0
Mutlu
0
Üzgün
0
Sinirli
0
Şaşırmış
0
Virüslü
Fransız polisinden Filistin destekçisi öğrencilere biber gazlı müdahale
Normal (100%)
- Yazı Boyutunu Ayarla Okuma rahatlığı için seçin
- Küçük 100% Dev
Reklam Alanı


















