Gemici.de - Design | SEO | Marketing
Kamuda servis kaldırıyorlar: “Yargıya taşıyacağız”
Kamuda servis kaldırıyorlar: “Yargıya taşıyacağız”
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kamuda servis kaldırıyorlar: “Yargıya taşıyacağız”

Kamuda servis kaldırıyorlar: “Yargıya taşıyacağız”

Reklam Alanı

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında servislerin kaldırılmasına tepkiler sürüyor. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme ile kayıt altına alınan hakkın genelgeyle geri alınamayacağını söyleyip kararın tekrar gözden geçirilmesini istedi. Yalçın, eğer uygulama hayata geçirilirse yargı yoluna gideceklerini de belirtti.

Haber: Sibel Can

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında personel servislerinin kaldırılmasına karar verilmesi tartışma yarattı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kararı toplu sözleşme hükümlerini hatırlatarak eleştirip uygulama hayata geçilirse konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

“Ortada hüküm net servis hizmeti sağlanabilir deniyor.” diye konuşan Yalçın, “Sağlanamadığı durumlarda kişiye bir gidiş geliş bileti verilir.” dedi.

SÖZLEŞME HUKUKUNA AYKIRI Toplu sözleşme hukukunu askıya alan bir durum olduğuna değinen Yalçın, “Karşılıklı imza altına alınan bir toplu sözleşmedeki hüküm uygulanır. Toplu sözlşmenin süresi dolana ve yeni bir hüküm ihdas edilene kadar.” değerlendirmesinde bulundu. Yalçın, bu kararın başka sorunları da beraberinde getireceğini ifade edip kararın gözden geçirilmesini talep etti ve “Toplu sözleşme hükümleri istenirse bir genelgeyle askıya alınır gibi bir keyfilik çıkarmaya gerek yok.” dedi.

Reklam Alanı
Kamuda servis kaldırıyorlar: “Yargıya taşıyacağız”
0
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Genculak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Sohbet Et

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

📬 Gündemi kaçırma!

Öne çıkan haberler ve güncel gelişmeler e-postana gelsin — spam yok, istediğin zaman ayrılabilirsin.