Gemici.de - Design | SEO | Marketing
Biden: “İsrail, yardım görevlilerini korumak için gerekeni yapmadı”
Biden: “İsrail, yardım görevlilerini korumak için gerekeni yapmadı”
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Biden: “İsrail, yardım görevlilerini korumak için gerekeni yapmadı”

Biden: “İsrail, yardım görevlilerini korumak için gerekeni yapmadı”

Reklam Alanı

Gazze’deki World Central Kitchen’da İsrail saldırıları nedeniyle  7 yardım çalışanın öldürülmesi ile ilgili konuşan ABD başkanı Joe Biden “Gazze’de, aralarında bir Amerikalının da bulunduğu 7 World Central Kitchen görevlisinin ölümünden büyük üzüntü ve öfke duydum. Onların ölümü bir trajedidir” dedi. Biden, İsrail acil ihtiyacı olan kişilere yardım ulaştırmaya çalışan yardım görevlilerini korumak için gerekenleri yapmadı.” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, uluslararası yardım kuruluşu Dünya Merkezi Mutfağı (World Central Kitchen-WCK) çalışanlarının Gazze’de İsrail tarafından öldürülmesini “trajedi” olarak niteleyerek, “Gazze’de insani yardım dağıtmak gerçekten çok zor çünkü İsrail acil ihtiyacı olan kişilere yardım ulaştırmaya çalışan yardım görevlilerini korumak için gerekenleri yapmadı.” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Biden, WCK yardım görevlilerinin Gazze’de öldürülmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı ve saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini iletti. Biden, “Gazze’de, aralarında bir Amerikalının da bulunduğu 7 World Central Kitchen görevlisinin ölümünden büyük üzüntü ve öfke duydum. Onların ölümü bir trajedidir.” değerlendirmesinde bulundu. İsrail’in saldırıyı soruşturmaya başladığını aktaran Biden, Tel Aviv’den hızlı ve kapsamlı bir soruşturma yapıp sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmasını ve sorumluların hesap vermesini istediğini vurguladı.

“GAZZE’YE YARDIM DAĞITMAK ÇOK ZOR” Söz konusu saldırının tek bir olay olmadığını, benzer saldırıların daha önce de meydana geldiğini kaydeden Biden, “Bu çatışma, yakın tarihte en fazla insani yardım görevlisinin öldürüldüğü çatışmalardan biri oldu. Bu sebeple Gazze’de insani yardım dağıtmak gerçekten çok zor çünkü İsrail acil ihtiyacı olan kişilere yardım ulaştırmaya çalışan yardım görevlilerini korumak için gerekenleri yapmadı.” ifadesine yer verdi. İsrail’in Gazze’deki sivilleri koruma konusunda da gerekenleri yapmadığını anlatan Biden, “Bu gibi saldırılar olmamalı. ABD, İsrail’i Hamas’a yönelik askeri operasyonları ile insani yardım çalışmalarını ayırması gerektiği konusunda sürekli teşvik ediyor.” değerlendirmesini yaptı. Biden, rehine anlaşması kapsamında Gazze’de acil ateşkesi desteklediğinin altını çizerek, Kahire’de halen görüşmelerin sürdüğüne dikkati çekti. WCK Kurucusu Şef Joe Andres ile de görüştüğünü ve tüm WCK ailesine taziyelerini ilettiğini kaydeden Biden, bir daha bu tür saldırıların yaşanmamasını dilediğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Biden: “İsrail, yardım görevlilerini korumak için gerekeni yapmadı”
0
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Genculak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Sohbet Et

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.