Gemici.de - Design | SEO | Marketing
New York’ta, Jean Carroll’un Trump hakkında açtığı “zarar tazminatı” davası başladı
New York’ta, Jean Carroll’un Trump hakkında açtığı “zarar tazminatı” davası başladı

New York’ta, Jean Carroll’un Trump hakkında açtığı “zarar tazminatı” davası başladı

Reklam Alanı
service

Eski ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki, daha önce “E. Jean Carroll” adlı kadına tecavüz ve hakaretle suçlandığı ve tazminat ödemeye mahkum edildiği yargılamanın devamı kapsamındaki “zarar tazminatı” davası New York mahkemesinde yapılan jüri seçimi ile başladı.

Trump’ın da sabah saatlerinde katıldığı duruşmada eski başkanın ne kadar tazminat ödeyeceğini belirleyecek 9 kişilik jüri heyeti belirlendi.

Jüri seçiminin ardından duruşmada açılış konuşmalarına geçilirken, Trump ise New Hampshire’deki seçim çalışması program için mahkemeden ayrıldı.

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, davaya bakan yargıcı “Trump’tan nefret eden radikal solcu” nitelemesiyle eleştirerek, davayı siyasi insiyakla açılan bir cadı avı olduğu şeklinde eleştirdi.

Davanın açılış konuşmaları sırasında Carroll’un avukatı Shawn Crowley, Trump’ın müvekkilini karalamaya devam ettiğini savunarak, “Onun susması için ne kadar para ödemesi gerekiyor?” dedi.

Trump’ın avukatı Alina Habba da Carroll’un Trump üzerinden şöhret elde etmeye çalıştığını savunarak, “Kariyeri başarılı oldu ve her zaman istediği gibi yeniden ilgi odağı haline geldi.” ifadesini kullandı.

Reklam Alanı

Bugün de devam edecek duruşmada davacı E. Jean Carroll ifade verecek.

Carroll, mayısta Trump’ın tecavüz ve hakaretten suçlu bulunmasının ardından kazandığı 5 milyon dolar tazminata ek olarak 10 milyon dolar daha “zarar tazminatı” talep ediyor.

“Tecavüz ve hakaret” davası

Magazin dergisi yazarı 79 yaşındaki Carroll, Trump’ın 1996 ilkbaharında New York’taki Bergdorf Goodman adlı mağazanın giyinme odasında kendisine tecavüz ettiğini açıklamış, Trump ise iddiaları reddetmişti.

Trump, Caroll tarafından açılan “tecavüz ve hakaret” davasında mayıs ayında iki hafta süren duruşmalar sonucunda jüri tarafından suçlu bulunmuştu.

Jüri, Trump’ın, Carroll’a cinsel taciz ve darptan 2 milyon, karalamadan 3 milyon dolar olmak üzere toplam 5 milyon dolar zarar tazminatı ödemesi gerektiğini bildirmişti.

İlk hukuk zaferinin ardından Carroll, Trump’a yönelik ikinci bir “zarar tazminatı” davası açmış, 6 Eylül’de yargıç davada Trump’ı tekrar sorumlu bulmuştu.

Dün başlayan davada jüri bu defa sadece Trump’ın ödeyeceği tazminatın miktarına karar verecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
New York’ta, Jean Carroll’un Trump hakkında açtığı “zarar tazminatı” davası başladı
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Genculak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!