Gemici.de - Design | SEO | Marketing
“Şeytan Tapınağı” heykelini yıkan ABD’li adam nefret suçuyla yargılanacak
“Şeytan Tapınağı” heykelini yıkan ABD’li adam nefret suçuyla yargılanacak
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. “Şeytan Tapınağı” heykelini yıkan ABD’li adam nefret suçuyla yargılanacak

“Şeytan Tapınağı” heykelini yıkan ABD’li adam nefret suçuyla yargılanacak

Reklam Alanı

ABD’de bir adam “Şeytan Tapınağı”nda boynuzlu tanrı Baphomet’i tasvir eden heykeli tamir edilemeyecek şekilde tahrip ettiği için nefret suçu yasası kapsamında yargılanacak.

ABD’de pagan heykelini yok etmekle suçlanan Mississippi’li Michael Cassidy nefret suçuyla yargılanıyor. Heykelin tahrip edilmesi her ikisi de Cumhuriyetçi olan Iowa valisi Kim Reynolds ve Florida valisi Ron DeSantis dahil olmak üzere ulusal liderler tarafından sert eleştirilere maruz kaldı. İddialara göre boynuzlu tanrı Baphomet’i tasvir eden figür “tamir edilemeyecek şekilde” yok edildi. Salı günü kamuoyuna açıklanan bir belge, Cassidy’yi üçüncü derece suç teşkil eden “kötü niyetlilikle” suçladı. Mahkeme, eylemin Iowa’nın nefret suçu yasası uyarınca “bireysel hakları ihlal ederek” işlendiğini iddia ediyor.

HEYKELİ DİNİ NEDENLERLE YOK ETTİ İDDİASI

Bölge savcılığı yaptığı açıklamada, “Kanıtlar, sanığın kolluk kuvvetlerine ve kamuoyuna heykeli dini nedenlerle yok ettiğini belirten açıklamalar yaptığını gösteriyor.” dedi. Cassidy’nin avukatı Sara Pasquale, yeni suçlama hakkında yorum yapmayı reddetti.

Genç adam daha önceki mahkeme sürecinde heykeli yalnızca “güçlü duygular uyandırmak ve başkalarını kışkırtmak amacıyla”  tahrip etmekle suçlanmıştı.

Nefret suçuyla yargılanması beklenen adamın 15 Şubat’ta mahkemeye çıkarılması planlanıyor. Sanığın savunması için yaklaşık 2 bin destekçiden 84 bin dolardan fazla para toplandı.

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Şeytan Tapınağı” heykelini yıkan ABD’li adam nefret suçuyla yargılanacak
0
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Genculak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.