Gemici.de - Design | SEO | Marketing
YKS (AYT, TYT, YDT) başvuru kılavuzu yayımlandı mı? Gözler 2024 YKS başvuru ekranında
YKS (AYT, TYT, YDT) başvuru kılavuzu yayımlandı mı? Gözler 2024 YKS başvuru ekranında

YKS (AYT, TYT, YDT) başvuru kılavuzu yayımlandı mı? Gözler 2024 YKS başvuru ekranında

Reklam Alanı
service

Üniversite hayali kuran milyonlarca aday için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvurularının bugün başlayacağı duyurulmuştu. Her yıl başvuru ekranı ve kılavuzunun erişime açılması ardından adaylar, YKS oturumları için işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Peki, YKS (AYT, TYT, YDT) başvuru kılavuzu yayımlandı mı?

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) başvurular bugünden itibaren 26 Şubat’a kadar alınacak. Adaylar YKS başvurularını, elektronik ortam üzerinden yapabilecek.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (2024-YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran’da, ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü oturum Yabancı Dil Testi (YDT) 9 Haziran’da gerçekleştirilecek.
Adaylar başvurularını, bugünden itibaren elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek. 2024 YKS başvuru ekranı henüz açılmadı.
BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN
Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi, http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak 2024-YKS Kılavuzu’nda yer alacak.  Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.
2024 BAŞVURU KILAVUZU
Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı sahibi adaylar, bir başvuru merkezine gitmeksizin e-Devlet şifreleriyle e-Devlet Kapısı uygulaması üzerinden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne kayıt olacak.
Bu durumdaki adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne kayıt olduktan sonra MEB e-Okul sisteminde de ortaöğretim bilgileri bulunuyorsa bir başvuru merkezine gitmeksizin 2024-YKS başvurularını, bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden yapabilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YKS (AYT, TYT, YDT) başvuru kılavuzu yayımlandı mı? Gözler 2024 YKS başvuru ekranında
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Genculak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!