İtalya’da çiftçiler, Avrupa Birliği’nin (AB) tarım politikaları başta olmak üzere tarım sektörüne yönelik desteklerin kesilmesini protesto amacıyla başkent Roma’nın çevre yolunda konvoy yaptı.
Ülke genelinde geçen haftadan bu yana süren protestolarını dün sabah sembolik konvoylarıyla Roma kent merkezine taşıyan çiftçiler, traktörleriyle büyük konvoylarını ise gece saatlerinde gerçekleştirdi.Başkentin kuzeyinde kamp kurdukları yerden akşam saatlerinde harekete geçen çiftçiler, traktörleriyle Grande Raccordo Anulare çevre yoluna çıkarak burada konvoy yaptı. Yaklaşık 200 traktörün katıldığı konvoyda, çiftçiler günlerdir sürdürdükleri protesto gösterilerine bir yenisini ekledi.Çiftçiler, sık sık traktörlerinin kornasına basarken polis eşliğinde gerçekleşen traktör konvoyu nedeniyle çevre yolunun iki şeridi bu konvoya ayrıldı.Konvoydan önce Tarım Bakanı Francesco Lollobrigida, çiftçilerin araçlarıyla kamp kurdukları Roma’nın Nomentana girişine giderek, onlarla bir kez daha görüştü. Çiftçilerin temsilcileri, dün sabah saatlerinde de Roma Emniyeti ile anlaşarak, 4 traktörle başkentin merkezinde sembolik bir protesto konvoyu yapmıştı.Çiftçilerin Roma’da dün sabah ve akşam saatlerinde yaptığı iki eylem arasında Başbakan Giorgia Meloni ve Tarım Bakanı Lollobrigida, çiftçilerin de aralarında olduğu tarım sektöründen temsilcilerle başbakanlıkta görüştü.İtalyan basınına yansıyan haberlerde, hükümetin çiftçilerden alınan tarımsal gelir vergisinde belli bir meblağa kadar vergi muafiyeti getirme de olmak üzere çiftçilere bazı kolaylıkları sağlama sözü verdiği belirtildi.Meloni’nin tarım sektörü temsilcilerine, hükümetinin Avrupa’da hep çiftçileri savunduğunu ve Avrupa Komisyonu’nun “yanlış tercihlerine” başından beri karşı çıktığını anımsattığı kaydedildi.Başbakan Meloni, Belçika’nın başkenti Brüksel’de 1 Şubat’taki AB Liderler Zirvesi’nin ardından yaptığı açıklamada, AB’nin tarım politikalarında hatalar yaptığını ve bunların değişmesi gerektiğini ifade etmişti.Bu arada, basında çıkan haberlerde, Giorgia Meloni liderliğindeki sağ koalisyon iktidarının küçük ortağı partilerden Lig Partisi’nin lideri aynı zamanda Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma-Altyapı Bakanı Matteo Salvini’nin çiftçilere daha fazla vergi indirimi kolaylık yapılabileceğini söylemesinin, hükümet içinde tansiyonun yükselmesine yol açtığı ifade edildi.Son dönemde uygulanan tarım politikaları, başta Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda, Belçika, Polonya, İtalya ve Macaristan olmak üzere birçok AB ülkesinde çiftçileri memnun etmiyor. Avrupa ülkelerinin büyük kısmında çiftçiler, yaşadıkları sıkıntılara dikkati çekmek için traktörleriyle eylem yapıyor.AB’deki çiftçiler, Birliğin tarım politikalarını, doğa restorasyon hedeflerini, desteklemelerdeki kesintileri, Rusya-Ukrayna Savaşı sonucunda ortaya çıkan yüksek enerji, yakıt ve gübre maliyetlerini, Ukrayna’dan gelen ucuz tahıl ürünlerini ve su tasarruf tedbirlerini yoğun biçimde eleştiriyor.Çiftçiler, AB’ye, “Yeşil Mutabakat kapsamında karbon gübre ve pestisit kullanımına ilişkin katı kurallar getirerek tarımsal üretimi zorlaştırma” eleştirisinde bulunuyor.
Göz Atın
Blinken’dan İsrail’e Refah uyarısı
ABD’nin orta kesiminde şiddetli fırtına ve hortum: Çok sayıda kişi öldü
ABD Dışişleri Bakanı Blinken’a Filistin protestosu
İtalyan çiftçiler traktörleriyle Roma çevre yolunda konvoy yaptı
Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.
KAI ile Sohbet Et
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.
Henüz geçmiş sohbet yok.
📬 Gündemi kaçırma!
Öne çıkan haberler ve güncel gelişmeler e-postana gelsin — spam yok, istediğin zaman ayrılabilirsin.
Çerez Onayı
Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek ve size kişiselleştirilmiş reklamlar sunmak için çerezler kullanır. Ayrıntılar için Gizlilik Politikamıza bakın.
a:2:{s:4:"text";s:17:"Yalnızca gerekli";s:4:"show";s:1:"1";}
Her zaman aktif
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Tümünü kabul et
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.