Gemici.de - Design | SEO | Marketing
Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: Refah saldırısından endişeliyim
Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: Refah saldırısından endişeliyim

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: Refah saldırısından endişeliyim

Reklam Alanı
service

Filistin Ulusal Yönetimi Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile bir araya gelen Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, İsrail’in Refah’a yönelik saldırılarından endişeli olduğunu söyledi. Baerbock, yasa dışı İsrail yerleşimlerini de eleştirdi. Maliki ise Batı Şeria’nın yeni bir Gazze Şeridi’ne dönüşmesini engellemek istediklerini ifade etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail ziyareti öncesinde Filistin Ulusal Yönetimi Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile Berlin’de basın toplantısı düzenledi.

Münih Güvenlik Konderansı sonrası konuşan Baerbock, İsrail’in Gazze’nin güneyindeki Refah kentine yönelik başlattığı saldırıyı değerlendirdi. Baerbock, “İsrail’in Refah’a geniş kapsamlı askeri saldırı ilanından son derece endişeliyim” dedi. 

Alman bakan, “İsrail’in terörizme karşı kendini savunma hakkı olduğunu” ancak bunun “sürgün etme” anlamına gelemeyeceğini ifade etti.

İsrailli yetkililerle yarın yapacağı görüşmelerde, Gazze’ye insani yardım  gönderilmesini de masaya yatıracağını belirtti. 

Baerbock ayrıca İsrail yerleşim inşaatlarının yasa dışı olduğunu ve iki devletli çözüm için büyük bir gerileme yarattığını kaydetti. 

Reklam Alanı

Maliki ise yaptığı açıklamada, Batı Şeria’da istikrar, güvenlik ve emniyeti korumak istediklerini söyledi.

Maliki, “Şu ana kadar bunu başardık ve Batı Şeria’nın yeni bir Gazze Şeridi’ne dönüşmesini engellemek için bunu başarmaya devam etmeyi umuyoruz” dedi. 

Refah saldırısının engellenmesi gerektiğini söyleyen Maliki, “Eğer bunu başaramazsak, sonraki adım onların geldikleri bölgelere, özellikle de Gazze Şeridi’nin kuzeyine dönmeleri için güvenli geçişlerin nasıl sağlanacağıdır” ifadelerini kullandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da 380 Filistinli İsrail baskınlarında hayatını kaybetti

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: Refah saldırısından endişeliyim
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Genculak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!