Gemici.de - Design | SEO | Marketing
Sınır Tanımayan Doktorlar: Gazze’de sağlık sistemi diye bir şey kalmadı
Sınır Tanımayan Doktorlar: Gazze’de sağlık sistemi diye bir şey kalmadı
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Sınır Tanımayan Doktorlar: Gazze’de sağlık sistemi diye bir şey kalmadı

Sınır Tanımayan Doktorlar: Gazze’de sağlık sistemi diye bir şey kalmadı

Reklam Alanı

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) genel sekreteri Chris Lockyear, Birleşmiş Milletler güvenlik konseyine verdiği brifingde, “Gazze’de artık hakkında konuşacak bir sağlık sistemi olmadığını” ve “Gazze’deki insani yardımın bir yanılsama olduğunu” söyledi.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) genel sekreteri Chris Lockyear, Birleşmiş Milletler güvenlik konseyinde konuştu.
Lockyear, Gazze Şeridi’nde olup bitenler hakkında sağlık sistemi diye bir şeyin kalmadığını ve insani müdahalenin bir yanılsamadan ibaret olduğunu söyledi.
Lockyear, “savaşın uluslararası yasalara uygun olarak yürütüldüğüne dair bir yanılsama” olduğunu söyledi. Gazze’de sağlık sisteminin eksikliğinden bahseden Lockyear, “Gazze’de hakkında konuşulacak bir sağlık sistemi yok. İsrail ordusu hastane üstüne hastaneyi yıktı. Bu kadar katliam karşısında geriye çok az şey kalıyor” dedi.
İsrail ordusu, tıbbi tesisleri askeri amaçlarla kışlalara çevirdi ve hasta bakımını tamamen sekteye uğrattı.
Lockyear, İsrail’in hastaneleri işgal etmesi konusunda da, “Bir hastanenin koruma statüsünü kaybettiği istisnai durumlarda, her türlü saldırının orantılılık ve tedbir ilkelerine uygun olması gerekir. Uluslararası hukuka uymak yerine hastanelerin sistematik olarak devre dışı bırakıldığını görüyoruz. Bu durum tüm tıbbi sistemi çalışmaz hale getirdi” diye konuştu.
Uluslararası tıbbi insani yardım kuruluşu 7 Ekim’den bu yana dokuz farklı sağlık tesisini tahliye etmek zorunda kaldı.
Nasır Hastanesi bir hafta önce basıldı ve sağlık personeli “kalabileceklerine ve hastalarla ilgilenmeye devam edebileceklerine dair defalarca verilen güvencelere” rağmen hastaneden ayrılmak zorunda kaldı.
Lockyear konuşmasında hastalarda ciddi yaralanmalar, amputasyonlar, ezilmiş uzuvlar ve ciddi yanıklar olduğuna vurgu yaparak gelişmiş bakıma ihtiyaç duyulduğunu ekledi.
Sağlık görevlilerinin bu tarz yaraları savaş alanında ya da yıkılmış hastanelerin külleri arasında tedavi etmesi mümkün değil.
Şu an Gazze’de yeterli sedye yok, yeterli ilaç yok ve yeterli malzeme yok. Cerrahların kritik yaraları olan çocuklarda anestezi olmadan amputasyon yapmaktan başka seçeneği bulunmuyor.
Lockyear sözlerini, “Cerrahlarımız, hastalarının kanamasını önlemek için temel gazlı bezlerden yoksun. Bezleri bir kez kullanıyorlar, kanı sıkıyorlar, yıkıyorlar, sterilize ediyorlar ve bir sonraki hasta için yeniden kullanıyorlar” diyerek tamamladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sınır Tanımayan Doktorlar: Gazze’de sağlık sistemi diye bir şey kalmadı
0
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Genculak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.