Yunanistan’da işçiler ülkenin en ölümcül tren kazasının yıldönümünü anmak için iş bırakma eylemine gidiyor. Ülkede 24 saat boyunca tüm demiryolu hizmetleri durduruldu. Bunun yanı sıra gemiler de gün boyu başkent Atina yakınlarındaki limanlarda demirli kalacak. 28 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen tren kazasında 57 kişi yaşamını kaybetmişti.
Kazada 57 kişi hayatını kaybetti ve demiryolu sektörünün yıllarca ihmal edilmesinin sonucu olarak değerlendirilen durum üzerine kitlesel protestolar başladı.
Demiryolu işçilerinden kamu görevlilerine, denizcilerden öğretmenlere kadar protestocular, yaklaşık yarım milyon işçiyi temsil eden Yunanistan’ın en büyük kamu sektörü sendikası ADEDY’nin 24 saatlik grevine katılıyor.
Daha önce demiryollarında gerçekleştirilen protestolar özelleştirmeye dair yapılmıştı.
Hükümet, duruşmanın haziran ayında başlayacağını söyledi.
Ancak hayatta kalanların ve mağdurların yakınlarının çoğu, Yunan yasalarına göre kovuşturmaya karşı korunan politikacıların da sorumluluğu üstlenmesi gerektiğini söylüyor.
Artışların artan yaşam maliyetlerinin etkisini dengelemek için yeterli olmadığı belirtiliyor. İşçiler yüzde 10’luk bir artış ve daha fazla işe alım talep ediyor.
Yunanistan, on yıldır süren borç krizinden ve aldığı üç uluslararası kurtarma paketinden kurtulmaya çalışıyor.
Ancak Yunanistan’da aylık maaşlar hala Avrupa Birliği ortalamasının gerisinde kalıyor.
Yunanistan’da tren kazası: Birinci yılda 24 saatlik grev
- Yazı Boyutunu Ayarla Okuma rahatlığı için seçin
- Küçük 100% Dev
Reklam Alanı

















