Gemici.de - Design | SEO | Marketing
Belçika’da PKK provokasyonuna tepki | Dışişleri Bakanlığı: PKK, barışı tehdit ettiğini bir kez daha gösterdi
Belçika’da PKK provokasyonuna tepki | Dışişleri Bakanlığı: PKK, barışı tehdit ettiğini bir kez daha gösterdi
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Belçika’da PKK provokasyonuna tepki | Dışişleri Bakanlığı: PKK, barışı tehdit ettiğini bir kez daha gösterdi

Belçika’da PKK provokasyonuna tepki | Dışişleri Bakanlığı: PKK, barışı tehdit ettiğini bir kez daha gösterdi

Reklam Alanı

Belçika’da terör örgütü PKK yandaşlarının, Türk vatandaşlarını hedef alan saldırıların ardından Dışişleri Bakanlığı harekete geçti. Bakan Fidan Belçikalı mevkidaşı Lahbib ile telefonda görüştü. Diplomatik temsilciler de Belçika’daki Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi. Ayrıca saldırganlar hakkında yerel makamlarca soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Terör örgütü PKK yandaşlarının, Belçika’da Türk vatandaşlarını hedef alan saldırıların ardından Dışişleri Bakanlığı harekete geçti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Yaşanan hadiseler, PKK terör örgütünün Batı Avrupa’da toplumsal barışı ve kamu düzenini tehdit ettiğini bir kez daha göstermiştir” denildi. Bakanlık, 24 Mart gecesi gerçekleşen olaylar karşısında Brüksel’de ve Ankara’da, Belçika makamları nezdinde derhal girişimlerde bulunulduğunu belirtildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın aynı gece Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ifade edilidi. Belçika’da görevli diplomatik temsilciler de olay bölgelerinde yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

Ankara’nın yaşananlara tepkisi, Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Paul Huynen’e de iletildi. Bakanlık açıklamasında, Belçika’daki Türklerin sağduyulu tavrı ve emniyet makamlarının etkili müdahalesi sayesinde olayların büyümesinin engellendiği belirtildi.

Saldırganlar hakkında yerel makamlarca soruşturma başlatıldığı kaydedilirken, “Gelişmeler her düzeyde takip edilmekte ve gerekli girişimlerimiz sürdürülmektedir” denildi.

Terör örgütü yandaşlarının, Liege’e bağlı, nüfusunun büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Cheratte köyünde gece boyunca taşkınlık çıkardığı bildirildi. Grubun, ülkü ocakları binasını ateşe verdiği belirtilirken görgü tanıkları, polisin olaylara müdahale etmediğini kaydetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Belçika’da PKK provokasyonuna tepki | Dışişleri Bakanlığı: PKK, barışı tehdit ettiğini bir kez daha gösterdi
0
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Genculak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Sohbet Et

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.