Gemici.de - Design | SEO | Marketing
ABD’de içme suyu krizi: 30 milyon kişi susuz kalabilir
ABD’de içme suyu krizi: 30 milyon kişi susuz kalabilir

ABD’de içme suyu krizi: 30 milyon kişi susuz kalabilir

Reklam Alanı
service

ABD’li yetkililer, Colorado Nehri üzerinde bulunan büyük bir ABD barajında ​​sıhhi tesisat sorunlarının tespit edilmesinin ardından 30 milyondan fazla Amerikalının su sıkıntısı çekebileceği konusunda uyardı.

ABD’de Colorado Nehri üzerinde bulunan Glen Canyon Barajı’nda ciddi boru hasarı tespit edildi.

Bu da barajdan kaynak suyu salınmayacağı anlamına geliyor ve su kaynaklarını tehdit ediyor. Uzmanlar kaynak suyu salınamadığı için Mead Gölü’nden su temin eden Kaliforniya, Nevada ve Utah sakinlerinin yani 30 milyondan fazla Amerikalının su sıkıntısı çekebileceği konusunda uyarıyor. Mead Gölü dolduğunda ABD’nin en büyük su rezervini oluşturuyor.

ABD Islah Bürosu’na göre, en son testlerden sonra yapılan incelemeye göre, hasar tespit edilen borular Mead Gölü’ne sürekli olarak su salamayacak kadar hasar görmüş olabilir. İçme suyu için Mead Gölü’ne bağımlı olan Nevada, Utah, Kaliforniya ve kuzey Meksika’nın bazı bölgelerinde yaşayanlar, 2014’ten bu yana sürekli olarak karşılaştıkları su kıtlığıyla bu yıl da baş etmeye devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ABD’de içme suyu krizi: 30 milyon kişi susuz kalabilir
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Genculak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!