Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın “sus payı” davasının ilk günü jür seçiminin tamamlanmasıyla sona erdi. Ülke tarihinde ilk kez eski bir başkan, ceza mahkemesinde yargılanıyor. Dört gün sürecek davanın sonucunda Trump, suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.
Dava, ABD tarihinde dikkate değer bir ana işaret ediyor: mevcut veya eski bir başkanın ilk ceza davası.
Trump, 34 ağır suçlamayla yüzleşmek üzere avukatlarıyla birlikte New York City’deki Manhattan Yüksek Mahkemesi’ne çıktı.
Trump’ın emri ihlal etmesi halinde saygısızlıkla suçlanabileceği ve hapse atılabileceği konusunda uyardı.
Jüri seçimi saat 14.30’a kadar başlamadı. Merchan, 96 potansiyel jüriden oluşan ilk oturumda yemin etti.
500’den fazla jüri adayı davada yer almak için göreve çağrıldı. Süreç rahatlıkla bir haftadan fazla sürebilir.
Bu suçlamalar arasında 2016 başkanlık seçimleri öncesinde, yetişkin filmlerinde oyunculuk yapan Stormy Daniels’a ödediği parayı örtbas etmek için şirket masrafı olarak göstermesi de yer alıyor.
Göz Atın
Ziyaretçi Sayısı: 0
0
Mutlu
0
Üzgün
0
Sinirli
0
Şaşırmış
0
Virüslü
Reklam Alanı